UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Британії попередили про ризики ескалації конфліктів із Росією

Традиційні дипломатичні інструменти та механізми не є дієвими в сучасному світі.

Голова штабу оборони Великої Британії генерал Нік Картер висловив побоювання щодо ескалації відносин між західними країнами та Росією. За його словами, "традиційні дипломатичні інструменти та механізми", доступні під час холодної війни та епохи однополярного домінування США, зникли. Про це британський генерал розповів в інтерв'ю Times Radio.

За його словами, сьогодні характер конкуренції між країнами та великими державами веде до посилення напруженості.

"Багато традиційних дипломатичних інструментів та механізмів, з якими ми з вами виросли під час холодної війни, більше немає. Зараз настав період, коли світ більш багатополярний", - додав Картер.

"Ми маємо бути обережними, щоб люди не допустили, щоб войовничий характер деяких наших політиків опинився в становищі, коли ескалація конфлікту веде до прорахунків", - додав керівник штабу оборони Британії.

Читайте також: Росія ніколи не визнає себе стороною конфлікту на Донбасі — Путін

Раніше влада США висловила стурбованість нарощуванням російських військ біля українського кордону. Видання Bloomberg писало про те, що США попередили ЄС про можливе вторгнення Росії до України.

У Росії, очевидно, інформацію про вторгнення спростовують. Основний аргумент Кремля полягає в тому, що тамтешні військові пересуваються виключно в межах своєї території. До того ж, Москві не дають спокою навчання НАТО в Чорному морі, які навіть стали предметом обговорення президента РФ Володимира Путіна та канцлера Німеччини Ангели Меркель.

В Офісі українського президента підтвердили, що збройні сили РФ на постійній основі утримують потужне наступальне угрупування навколо України.