UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Британії вдвічі зросла кількість заражень "індійським" COVID-штамом

Влада не виключає повторне введення карантинних обмежень.

У Британії удвічі виросла кількість заражень штамом COVID-19, який вперше виявили в Індії у жовтні минулого року протягом минулого тижня, повідомляє ВВС.

У Британії Public Health England зареєструвала 1313 випадків зараження "індійським" штамом. Дані, опубліковані в четвер, 14 травня, більш ніж удвічі перевищують 520 випадків, зафіксованих PHE до 5 травня.

Найбільше випадків зараження було зафіксовано в районах, включаючи Лондон, Болтон, Тайнсайд та Ноттінгем.

Прем'єр-міністр Борис Джонсон не виключив повторного введення регіональних обмежень, сказавши, що цей варіант COVID-19 викликає занепокоєння.

У зв’язку з цим уряд планує запровадити додаткові заходи контролю, серед яких швидке тестування та відстеження, в районах, де спостерігається посилене поширення індійського штаму.

Читайте також: Коронавірус вже не лідер за смертністю у Великобританії

Нагадаємо, що в Англії кампанія масової вакцинації населення від COVID-19 запобігла смерті 11,7 тисяч людей у віці 60 років і старше, а 33 тисяч пацієнтів старше 65 років завдяки щепленню не знадобилася госпіталізація.

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Гебрейесус заявив про "знаменний момент" в боротьбі з пандемією коронавірусу. Так він прокоментував позицію адміністрації президента США Джо Байдена, яка підтримала відмову від патентів на вакцини проти коронавірусу.