UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Бразилії встановлений черговий антирекорд по зараженню коронавірусом

За останню добу в країні померли 1284 пацієнтів з коронавірусом.

В Бразилії зафіксували рекордне число нових випадків зараження COVID-19. Попередній рекорд був встановлений 19 червня; тоді в країні за добу заразилися майже 55 тис осіб. Новий рекорд перевершив на більш ніж 13 тис. Мінохоронздоров'я країни повідомив, що за добу коронавірусом заразилося 67 860 чоловік.

Цей показник став найвищим з початку пандемії в країні. Попередній рекорд був встановлений 19 червня, коли в Бразилії коронавірусом заразилися 54 771 жителів.

Найбільша кількість випадків інфікування (16 777) за останні 24 години було виявлено в штаті Сан-Паулу, який є епіцентром пандемії в Бразилії. За останні сім днів тут в середньому щодня здавали позитивні тести на коронавірус 6,6 тис осіб.

Загальне число летальних результатів досягла позначки 82 771. Повністю одужали понад 1,5 млн чоловік, 612 605 є активними носіями вірусу. Як повідомляє Моз, на 100 тис населення країни припадає 1 060 інфікованих і 39 смертей.

Незважаючи на оновлення добового рекорду по числу тих, що заразилися, за підсумками минулого тижня в Бразилії вперше з початку пандемії зафіксували зниження кількості нових випадків захворювання COVID-19. При цьому середня кількість смертей через коронавіруса продовжує залишатися на високому рівні — останні два місяці цей показник знаходиться на позначці 1 тис. чоловік в день і більше.

Читайте також: Бразилія підписала угоду про виробництво експериментальної вакцини від COVID-19

За станом на середу, 22 липня, у світі зафіксовано 14 947 428 випадків зараження COVID-19. Про це свідчать дані інтерактивної карти поширення коронавірусу від Центру системних досліджень при Університеті Джонса Хопкінса.