UA / RU
Підтримати ZN.ua

У бюджет Канади заклали $1,2 млрд на військову допомогу та $1,6 млрд кредитів для України

Також нещодавно оголосили про розширення операції UNIFIER з вишколу та допомоги в підготовці українських військових.

У новому бюджеті Канади на 2022-23 роки передбачено понад 1,2 мільярда доларів на військову допомогу та пропозиція щодо кредиту для уряду України на суму до 1,6 мільярда доларів. Про це йдеться на сайті уряду Канади.

“Враховуючи нові заходи, запропоновані в бюджеті на 2022 рік, Канада оголосила про прямі внески на підтримку України та її народу у 2022 році понад 1,2 мільярда доларів США, а також пропозицію кредитної підтримки уряду України на суму до 1,6 мільярда доларів. Ця підтримка допомогла реагувати на гуманітарну кризу та гарантувати, що український уряд може продовжувати надавати основні послуги», - зазначають у повідомленні.

У січні 2022 року було оголошено про розширення операції UNIFIER, місії канадських збройних сил для забезпечення допомоги у військовій підготовці та підтримці українських сил. З 2015 року країна допомогла з підготовкою майже 33 тисяч українських військових і силовиків.

Читайте також: Канада посилює санкції проти Росії через Бучанську різанину

Оттава також оголосила про військову допомогу в розмірі понад 90 мільйонів доларів і надає військову допомогу — як летальну, так і нелетальну, щоб підтримати Україну.

"У партнерстві з нашими союзниками Канада також ділиться розвідданими та надає підтримку для посилення кібербезпеки України», - зазначають у документі бюджету, уточнюючи про пропозицію передбачити додаткові 500 мільйонів доларів у 2022-23 роках для подальшої допомоги в військовому секторі.

Крім того, в  документі зазначено, що на сьогодні країна виділила близько 115 млн доларів США на гуманітарну допомогу, а також кредити на суму 495 млн доларів “для підтримки фінансової стабільності України”.

Нещодавно ми повідомляли, що канадський парламент підтримав безвізовий режим з Україною. Тепер безвізовий режим має погодити уряд, адже парламент може лише політично підтримати це рішення. Сьогодні, попри спрощений режим в'їзду до Канади, українці все одно мають оформлювати візу.