UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Білорусі знову пройшли акції протесту

У Вітебську і Орші затримано п'ять осіб, включно з правозахисниками, журналістами та активістами.

У білоруських Вітебську та Орші в неділю, 26 березня, знову пройшли акції протесту. Вони не були санкціоновані владою, а їх учасники не висували ніяких вимог, обговорюючи політичну та економічну ситуацію в країні, повідомляє видання Tut.by.

У стихійному мітингу взяли участь близько 100 чоловік.

За ситуацією стежили співробітники міліції у формі і цивільному одязі, а біля площі Перемоги стояли автозаки. До мітингувальниками вийшли начальник відділу охорони правопорядку УВС Вітебського облвиконкому Олександр Калиновський і заступник голови міськвиконкому Петро Підгурський, бажаючих запросили на бесіду в будівлю міськвиконкому.

Тим не менш, досить мирний мітинг не обійшовся без затримань. Так, у Вітебську були затримані правозахисники Павло Левінов і Леонід Свєтік. Крім того, були затримані журналіст Костянтин Мордвінцев і активістка Ірина Третьякова. В Орші - редактор місцевого сайту orsha.eu Ігор Казмерчак, повідомляє Білоруська асоціація журналістів.

В ІТТ Полоцька, за даними газети "Наша ніва", з 25 березня перебуває правозахисник Юрій Бєльський.

Читайте також: У Білоруси затримали кілька сотень людей на акції опозиції

25 березня, після акції на честь Дня Волі, у Вітебську затримані щонайменше сім осіб: члени партії "Білоруський народний фронт" Христофор Желяпов і Леонід Автухов, а також троє журналістів і двоє городян.

Як повідомлялося, в Мінську правоохоронні органи Білорусі затримали кілька сотень людей перед і під час неузгодженої акції опозиції "Марш розсерджених білорусів". Точних даних про кількість затриманих немає, влада офіційні відомості про затримання не розкриває.