UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Білорусі «вагнерівцям» видають паспорти з новими іменами

Їх готують для диверсій у ЄС.

Білоруська влада вже місяць видає паспорти зі зміненими іменами бойовикам ПВК «Вагнер». Таким чином їх можуть готувати до диверсій та терактів у Європі.

Про це виданню PAP розповів білоруський опозиціонер Павло Латушка.

Він додав, що не може сказати, яка кількість фейкових паспортів, проте їх видавали протягом місяця.

Читайте також: Бойовик ДШРГ «Русич» Ян Пєтровскій мав посвідку на проживання у Фінляндії під іншим ім’ям

«За підтвердженою інформацією, «вагнерівці» отримують білоруські паспорти - справжні документи, але оформлені на інші імена. Таким чином, вони можуть просто в'їжджати на територію ЄС через прикордонні переходи для вчинення диверсій і терактів», - заявив Латушка.

Політик додав, що у Білорусі залишаються кілька тисяч найманців із групи «Вагнера». За його оцінкою, самопроголошений президент Аляксандр Лукашенка хотів би, щоб вони залишилися в країні, але «у нього немає достатніх фінансових ресурсів, щоб утримувати велику групу бойовиків». Він зауважив, що частина з «вагнерівців» вирушить у Африку, частина підпише контракти з Міноборони Росії, а інші звільняться зі служби чи залишаться у Білорусі.

Читайте також: Міноборони Польщі відзвітувало про переміщення додаткових військ на кордон з Білоруссю

 «Кілька сотень людей уже підписали контракти з Міністерством оборони Білорусі, вони точно залишаться на території країни. Як варіант, вони залишаться у складі сил спеціальних операцій білоруських збройних сил і в подальшому можуть бути використані для створення проблем на кордоні, зокрема «співпрацюючи» з нелегальними мігрантами, які щодня атакують кордони Польщі, Литви та Латвії», - підсумував Латушка.

Нагадаємо, очільники МВС Польщі, Литви, Латвії та Естонії виступили з вимогою до влади в Мінську негайно вивести найманців російської ПВК «Вагнер» з білоруської території, прибрати нелегальних мігрантів з прикордонних районів і повернути останніх у країни їхнього походження.