UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Білорусі «вагнерівцям» обіцяють видати квартири «без черги»

Режим Лукашенка обіцяє «вагнерівцям» житло в обмін на лояльність.

У Білорусі режим самопроголошеного президента Аляксандра Лукашенка вербує найманців із «Вагнера» до своєї приватної військової кампанії «ГардСервіс». За це їм обіцяють видавати квартири без черги.

Таким чином, Лукашенка намагається залучити більше людей, повідомив Центр національного спротиву.

Читайте також: Лукашенка заборонив білорусам, які виїхали за кордоном, видавати паспорти: Тихановська відреагувала

«Цінним кадрам» зі складу «вагнерівців», які перейшли інструкторами до ПВК «ГардСервіс» Лукашенка пообіцяли видавати квартири без черги. Водночас білоруські військові в кращому випадку отримують квартири під пенсію», - зазначили у ЦНС.

Центр нацспротиву зауважив, що білоруський режим набирає з росіян «псів для придушення протестів» й чітко розставляє свої пріоритети в обороноздатності своєї країни. Зазначається, що такі рішення посилюють соціальну напругу серед білоруських силовиків.

Читайте також: ГУР прокоментувало матеріал CNN про "Вагнера" у Судані: Буданов попереджав, що російських злочинців знищуватимуть усюди

Нагадаємо, Європарламент визнав Аляксандра Лукашенка причетним до війни проти України нарівні з російським президентом Владіміром Путіним та закликав Міжнародний кримінальний суд видати ордер на його арешт.

Наразі у Білорусі знаходиться менше тисячі найманців ПВК «Вагнер». Із них близько 200 залишаються інструкторами у Міністерстві внутрішніх справ та Міноборони країни.