UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Білорусі скасували акредитацію всіх іноземних ЗМІ

З понеділка, 5 жовтня 2020 року комісія з питань акредитації журналістів іноземних ЗМІ МЗС Білорусі почне роботу в новому складі.

Влада Білорусі скасувала акредитацію всіх іноземних ЗМІ, пояснивши це "концепцією інформаційної безпеки" країни, передає МЗС Республіки.

"У складній ситуації ми змушені реалізувати своє суверенне право і застосувати необхідні захисні заходи, в тому числі - у вигляді нових норм Положення. У зв'язку з прийняттям нового Положення дію виданих раніше акредитаційних карток офіційно припиняється з 2 жовтня цього року. З понеділка, 5 жовтня 2020 року комісія з питань акредитації журналістів іноземних ЗМІ МЗС Білорусі почне роботу в новому складі. Прийом заявок онлайн ми також плануємо технічно відкрити з ранку в понеділок ", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Після розмови Лукашенка з Путіним Білорусь відкликає своїх послів в Польщі й Литві та просить їх послів наслідувати приклад

Нагадаємо, ЄС в п'ятницю підтвердив узгоджені раніше лідерами Євросоюзу санкції проти режиму Лукашенка. Всього в санкційні списки ЄС були включені 40 осіб, яких в ЄС вважають причетними до фальсифікації виборів 9 серпня і насильства проти протестуючих. На даному етапі Лукашенко до списку санкцій вирішили не включати. Проти нього можуть ввести санкції, якщо він відмовиться від діалогу через ОБСЄ, вжити заходів по встановленню довіри, а також звільнити політичних в'язнів, особливо екс-кандидатів у президенти.

У відповідь Лукашенко заборонив в'їзд до Білорусі ряду європейських чиновників.

Санкції проти режиму Лукашенка також ввели Канада, США і Великобританія.