UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Білому домі відреагували на російську вакцину від COVID-19

США нагадали, що вакцина не пройшла потрібних випробувань

Поспішне створення Росією вакцини від коронавірусу COVID-19 без проведення всіх необхідних випробувань може мати погані наслідки і є неприпустимим для масової вакцинації.

Як передає Укрінформ, про це заявила помічниця президента США Дональда Трампа Келліан Конуей в ефірі телеканалу Fox News.

Зокрема, чиновниця заявила, що США дотримуються "набагато більш суворих" стандартів в розробці вакцин, ніж РФ.

"Ці стандарти визначаються Управлінням із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США, а в Росії, як я зрозуміла з російської заяви, справи йдуть зовсім не так ... Ми маємо шість потенційних вакцин на третій стадії розробки, а вони, судячи з всьому, навіть не дійшли до цього ", - зазначила Конуей.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін оголосив про реєстрацію в Росії першої в світі вакцини від коронавірусу. 

За словами глави МОЗ РФ Михайла Мурашка, перша вакцина від коронавірусу показала високу ефективність і безпеку.

Путін також заявив, що одна з його дочок вже зробила щеплення від COVID-19. Тепер Росія планує налагодити масовий випуск вакцини. 

Раніше повідомлялося, що Індія вже почала перші випробування нової вакцини проти коронавірусу на людях.

Однак у Всесвітній організації охорони здоров'я впевнені, що вакцина від коронавірусу може бути готова лише в середині 2021 року. За словами головного науковця ВООЗ Суміі Свамінатан, шанси на ефективність кожної вакцини, яка розробляється, коливаються на рівні 10%. Незважаючи на це, дієвими можуть виявитися 2 або 3 зразки з тих, над якими працюють зараз.