UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Білому домі спростували повідомлення про прослуховування Росією і Китаєм телефонів Трампа

Трамп назвавши інформацію про прослуховування "фейковою історією".

Білий дім спростував статтю газети "Нью-Йорк Таймс", в якій повідомлялося, що телефони президента США Дональда Трампа прослуховуються Росією і Китаєм. Про це йдеться в заяві представника Білого дому Хогана Гідлі.

"(Газета "Нью-Йорк Таймс" – ред.) представила неточну інформацію", - наголошується в повідомленні.

За його словами, президент не користується трьома iPhone, а лише одним урядовим мобільним телефоном.

"Цей телефон відповідає найкращим розробкам галузі і знаходиться під державним наглядом у відповідності з рекомендаціям від партнерів у цій галузі. Він регулярно змінюється і постійно відстежується на предмет будь-яких загроз і атак у відповідності з рекомендаціями розвідувального співтовариства", - повідомив Гідлі.

Зазначимо, що Трамп напередодні також відреагував на статтю в "Нью-Йорк Таймс", назвавши її "фейкової історією".

"У "Нью-Йорк Таймс" є нова фейковая історія про те, що тепер росіяни і китайці (радий, що вони, нарешті, додали Китай) прослуховують всі мої дзвінки по мобільних телефонах", - написав він у Twitter.

Однак у виданні "Нью-Йорк Таймс" у відповідь на критику президента заявили, що "впевнені в точності повідомлення".

Нагадаємо, 25 жовтня в The New York Times вийшов матеріал про прослуховування особистого телефону президента США Дональда Трампа спецслужбами Росії та Китаю. За даними видання, ставши президентом, Трамп не перестав користуватися власним смартфоном. І в АНБ немає можливість захистити цей IPhone, на відміну від офіційних телефонів президента.

Повідомлялося, що МЗС КНР раніше спростували інформацію видання.