UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Білому домі прокоментували позов CNN проти Трампа

CNN подав до суду на Трампа за позбавлення акредитації їхнього журналіста в Білому домі.

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс прокоментувала позов американського телеканалу CNN проти президента США Дональда Трампа. Позов був поданий через позбавлення акредитації головного кореспондента телеканалу в Білому Домі Джима Акости.

Сандерс назвала претензії CNN черговою "грою на публіку" і заявила, що Білий дім буде рішуче захищатися в суді.

"Після того, як Акоста поставив президентові два питання, на кожне з яких він відповів, журналіст відмовився передавати мікрофон, щоб інші репортери також могли задати свої питання, застосовуючи фізичну силу проти стажера Білого дому", - йдеться в заяві Сандерс.

Акоста запитав президента, чи не є "демонізація" каравану мігрантів політичним трюком напередодні виборів, на що Трамп відповів, що США мають потребу в людях і порадив журналісту займатися своєю справою. При цьому Трамп відмовився відповідати на друге запитання, поставлене журналістом, щодо розслідування російської справи."Мене не цікавить російське розслідування, тому що це обман", - заявив американський президент. Після чого додав, що CNN має бути соромно за такого репортера як Акоста.

Прес-секретар Білого дому зазначила, що це не перший випадок, коли Акоста відмовлявся поступитися мікрофон іншим журналістам, і подібна поведінка "є ні адекватною, ні професійною". Сандерс підкреслила, що Білий дім не може нормально проводити прес-конференції, якщо репортер поводить себе подібним чином.

Телеканал CNN подав в суд на Трампа і ще 5 осіб в його адміністрації за позбавлення акредитації Джима Акости в Білому домі. Позов спрямований у окружний суд США у Вашингтоні у вівторок, 13 листопада. Раніше телеканал опублікував слова підтримки репортеру Джиму Акосте після нападу з боку американського президента на свободу слова.

"Безперервні атаки президента на пресу зайшли занадто далеко. Вони не тільки небезпечні, але і тривожно антинародні. Трамп дав ясно зрозуміти, що не поважає вільну пресу. Вільні ЗМІ життєво важливі для демократії. І ми підтримуємо Джима Акосту і його колег по всьому світу" , - йдеться в заяві.

Нагадаємо, Трамп неодноразово звинувачував ЗМІ у брехні. Він заявляв, що немає нічого брехливішого за CNN і MSNBC. Також Трамп заявляв, що "невдахи" з New York Times не пишуть нічого, крім "поганих історій" навіть про "дуже позитивні події".

"Головний ворог нашої країни – фейкові новини, які дурні так легко поширюють!" – писав Трамп в Twitter.