UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Бельгії зафіксований антирекорд кількості заражень коронавірусом

Лікарі вважають, така тривожна тенденція збільшення числа інфікованих, ймовірно, продовжиться ще якийсь час.

Бельгійські вірусологи оголосили в п'ятницю про зафіксований антирекорд кількості заражень коронавірусів в країні, передає "Інтерфакс".

"Сьогодні, 9 жовтня, Бельгія зареєструвала понад 5 700 нових випадків заражень по відношенню до попереднього дня. Небувала цифра з часу закінчення першої хвилі (пандемії)", - передали з інституту суспільної охорони здоров'я Sciensano.

Попередній "рекорд" був відзначений 5 жовтня, коли зареєстрували 4601 новий випадок зараження коронавірусом за добу.

Коментуючи цю цифру, відомий бельгійський інфекціоніст Ів Ван Летем заявив: "При збереженні такого темпу зараження будуть подвоюватися кожні 9 днів".

"Протягом кількох днів усі показники наростали. Середнє щоденне число випадків заражень тримається близько 3 тис., А кількість смертей, хоч і залишається поки відносно невисоким, збільшується значно", - констатує телеканал RTBF.

За словами Ван Летем, зараз особливо порушена зараженнями вікова група 20-річних. Але спостерігається також поширення нових заражень на групи 40-річних і старше, повідомив експерт.

У Бельгії число заражень на 100 тис населення, розраховане на 22 вересня - 5 жовтня досягло 280,7, що означає зростання на 84% в порівнянні з попереднім періодом в 14 днів.

З початку пандемії в Бельгії від коронавируса померли 10 126 осіб.

Читайте також: У столиці Румунії посилюють карантин через COVID-19

Нагадаємо, в світі більше 36 млн випадків COVID-19. Про це свідчать дані інтерактивної карти поширення коронавируса від Центру системних досліджень при Університеті Джонса Хопкінса.