UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Бельгії заборонили вільний продаж вогнепальної зброї

Влада зважилася на такі заходи після трагедії у Льєжі, яка сталася півтора року тому. У грудні 2011 року 33-річний Нордін Амрані вбив п'ять людей і поранив більше сотні на площі Сен-Ламбер.

У Бельгії більше не можна буде купити ніяку вогнепальну зброю у вільному продажу, оголосила у неділю у радіоінтерв'ю бельгійський міністр юстиції Аннемі Туртельбоом.

"Ми залишалися єдиною країною в Європі, де ще можна було купити вогнепальну зброю без дозволу, - сказала міністр. - Ця ситуація ставала причиною трагічних подій, як півтора року тому у Льєжі. Ось чому ми, як наші сусідні країни, ліквідуємо список зброї, дозволеної у вільному продажу". Таким чином, більше неможливо буде придбати в Бельгії без дозволу нічого з 680 найменувань історичної, фольклорної та декоративної зброї, що продавалася вільно раніше.

Додатковим мотивом для прискорення прийняття цього рішення стала пригода у Льєжі 13 грудня 2011 року, коли 33-річний Нордін Амрані вбив п'ять людей і поранив 123 на площі Сен-Ламбер у Льєжі. !zn

Читайте також:

Кабмін підтримав вільний продаж травматичної зброї

МВС запропонувало зробити травматичну зброю загальнодоступною

Глава Мін'юсту не проти озброїти українців травматичною зброєю