UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Бельгії арештовано підозрюваних у крадіжці алмазів в аеропорту Брюсселя на суму в $ 50 млн

Місцеві ЗМІ повідомили про близько півсотні обшуків, проведених поліцією вранці 8 травня. За деякими даними, виявлена і частина викрадених алмазів.

Поліція Бельгії заарештувала кількох людей, підозрюваних у крадіжці діамантів на суму близько $ 50 млн з інкасаторського фургона в аеропорту Брюсселя в лютому цього року.

Про це в середу, 8 травня, повідомила місцева радіостанція RTL.

"Рано вранці в середу поліцейські здійснили близько 40 обшуків, під час яких кількох людей було заарештовано", - повідомляє радіо. За даними ЗМІ, виявлена і частина викрадених алмазів.

- Зухвалий наліт на аеропорт Брюсселя: викрадено алмази на сотні мільйонів євро

Нагадаємо, ввечері 18 лютого вісім чоловіків, озброєних автоматами з лазерним прицілом, на двох автомобілях протаранили огорожу злітно-посадкової смуги аеропорту Брюсселя, проїхавши до місця стоянки літака авіакомпанії Swiss.

У цей час охоронці приватної компанії з транспортування особливо цінних вантажів Brink's саме вантажили ящики з цінностями з броньованої вантажівки в літак до Цюріха.

Грабіжники заволоділи коштовностями без єдиного пострілу. Вони відібрали близько 120 контейнерів, що містили переважно необроблені алмази і золото, на суму, імовірно, не менше $ 50 млн. Після цього вони завантажили їх у свої автомобілі і втекли. За словами співробітників аеропорту, в цілому наліт тривав не більше 10 хвилин.

"Стрілянини не було, ніхто не постраждав. Все продовжувалося лише кілька хвилин, після чого грабіжники залишили аеропорт через пробиту огорожу", - розповів один з представників аеропорту.

Зловити злочинців "по гарячим слідам" поліції не вдалося.

Між тим, компанія Brink's заявила в спеціальному комюніке, що обіцяє відшкодувати збитки усім клієнтам, постраждалим під час пограбування інкасаторського фургона в аеропорту Брюсселя. !zn

Читайте також:

Представник Сербії в НАТО покінчив із собою в аеропорту Брюсселя

Зухвале пограбування в Петербурзі: з храму святої Катерини викрадені мощі Олександра Невського

У Києві скоєно пограбування банку на рекордну суму