UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Барселоні поліція провела новий обшук у зв'язку з терактом

У ході обшуків правоохоронці конфіскували різні матеріали.

В Каталонії поліція провела новий обшук в одній з квартир міста Ріполь після теракту в Барселоні. В ході операції правоохоронці конфіскували дві сумки і коробку з різними матеріалами, інформує DW. За словами очевидців, в районі обшуку була велика кількість силовиків у формі і в штатському.

Місцева поліція перекрила одну з вулиць в історичній частині міста. Як повідомляється, зараз іспанська поліція розшукує 22-річного марокканця Юнуса Абуюакуба – вихідця з Ріполя. Припущення, що він перебував за кермом фургона, який врізався в натовп людей у центрі Барселони 17 серпня, поки не підтвердилися.

Нагадаємо, 17 серпня мікроавтобус в'їхав у натовп людей на пішохідній вулиці Рамбла в Барселоні. Водієві фургона вдалося сховатися від поліції. В ніч на 18 серпня в місті Камбрільсі терористи на автомобілі скоїли наїзд на групу пішоходів, а потім атакували їх з ножами. Поліція відкрила по терористах вогонь на поразку. В результаті терактів загинули 15 осіб, 13 з яких стали жертвами атаки в Барселоні. Одна постраждала померла в Камбрільсі. Крім того, в автомобілі терористів було виявлено тіло 35-річного іспанця з ножовими пораненнями. Серед загиблих і постраждалих – громадяни 34 держав, в тому числі Іспанії, Бельгії, Португалії, Франції. Інформації про постраждалих українців немає. Відповідальність за теракти взяло на себе угруповання "Ісламська держава".