UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Балтійському морі розпочинаються навчання НАТО

У навчаннях протимінних тральщиків НАТО Open Spirit візьмуть участь 21 корабель з 11 країн

У Балтійському морі, під керівництвом ВМФ Естонії, стартували традиційні весняні навчання мінних тральщиків НАТО Open Spirit. У навчаннях будуть задіяні 21 судно з 11 країн, зокрема кораблі Постійної протимінної групи НАТО, повідомляє DW.

"Щорічна операція Open Spirit має вирішальне значення для позбавлення вод Балтійського моря від накопичених тут з часів Першої та Другої світових воєн всіх боєприпасів і для зниження загроз рибальству, морським шляхам і навколишньому середовищу", - заявив Командир Першої постійної протимінної ескадри НАТО капітан-лейтенант Ян Вейхерс.

Крім того, навчання допоможуть співпраці між ВМС Естонії та іншими країнами, які беруть участь в операції.

Перша постійна протимінна група НАТО є однією з чотирьох аналогічних частин швидкого реагування під командуванням військово-морських сил НАТО. Вони повинні бути готові до перекидання в різні місця світу протягом 5 днів. У цьому півріччі в основний склад Першої протимінної ескадри входять кораблі Німеччини, Норвегії, Бельгії, Нідерландів Сполученого королівства і Естонії.

Раніше повідомлялося, що філіппінські і американські солдати почали двотижневі військові навчання на тлі зростаючої напруженості в Південно-Китайському морі.