UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Байдена кращі рейтинги перед виборами, ніж у будь-якого претендента на посаду президента США з 1936 року

І в жодного з них, крім Байдена, не було понад 50% підтримки

Колишній віцепрезидент Джо Байден випереджає президента США Дональда Трампа в останніх опитуваннях. Ні, вибори ще не закінчилися, і у Трампа все ще є незначні шанси на перемогу, пише телеканал CNN.

Але погляд на історію показує, що сьогодні у Байдена краще положення, ніж у будь-якого претендента на посаду з 1936 року - з проведення соцопитувань на виборах президента США.

Опитування ABC News та Washington Post, опубліковане в неділю, стало останнім опитуванням, що вказує на силу Байдена. Демократ випереджає Трампа на 12% - 55% проти 43% серед ймовірних виборців. Опитування стало третім високоякісним національним опитуванням, опублікованим цього тижня, де Байден, принаймні на 10 відсотків випереджає Трампа, і його показники вище за 50%. Два інших опитування представили CNN та SSRS й Fox News.

Дійсно, середні показники Байдена в опитуваннях - близько 52-53% й відрив від Трампа в близько 10-11 відсотків. Це безпрецедентна позиція для претендента за 22 дні до виборів президента США.

У 21 попередніх президентських виборах з 1936 року було тільки п'ять претендентів на посаду, які лідирували в опитуваннях. З цих п'яти лише один - Білл Клінтон в 1992 році - випереджав суперника по виборах більш ніж на 5 відсотків. У жодного з них не було понад 48% в опитуваннях. Іншими словами, Байден є першим претендентом, чиї показники перевищили 50% на прикінцевому етапі президентської кампанії.