UA / RU
Підтримати ZN.ua

Twitter видалив повідомлення президента Нігерії за порушення правил

Міністр інформації Нігерії назвав крок Twitter несправедливим, викликаним «подвійними стандартами».

Президент Нігерії Мухаммаду Бухарі написав на своїй сторінці в Твіттері про громадянську війну в Нігерії 1967-70 років і про те, як поводитися з «тими, хто погано поводиться сьогодні», «мовою, якою вони зрозуміють». Його твіт був видалений, передає ВВС.

Приводом для цього висловлювання глави держави стала недавня серія нападів на офіси в південно-східній частині країни, в яких влада звинувачує регіональних сепаратистів.

Кореспондент BBC в місті Лагос каже, що це перший випадок, коли твіт президента був видалений.

«Багато з тих, хто сьогодні погано себе веде, занадто молоді, щоб усвідомлювати руйнування і загибель людей, як під час громадянської війни в Нігерії. Будемо звертатися до них мовою, яку вони розуміють », - написав президент Нігерії в віддаленому твіті.

Представник Twitter заявив, що публікація «порушує правила Twitter. Власник облікового запису повинен буде видалити твіт і провести 12 годин у режимі тільки для читання ». Подробиці в заяві не наводяться.

В акаунті пана Бухарі в Twitter в середу вдень раніше зазначалося, що один твіт «більше не доступний».

Проте, акаунт також ретвітнул відео президента разом з цитатою: «Той, хто хоче руйнування системи, скоро відчує шок свого життя. Ми дали їм достатньо часу... ми будемо лікувати їх мовою, яку вони розуміють ».

Г-н Бухарі не згадав у своєму твіті ні про яку конкретну групу.

Влада звинуватила заборонених сепаратистів в нападах, включаючи підпали виборчих дільниць і поліцейські ділянки на південному сході Нігерії в останні тижні.

Кореспондент ВВС Джошуа Аджайє каже, що багато людей в соціальних мережах були обурені тоном президента, який, на їхню думку, був набагато жорсткіше, ніж той, що він використовував у своєму засудженні актів бандитизму або напади бойовиків Боко Харам на півночі країни.

Міністр інформації Лай Мохаммед сказав, що якщо президент «стурбований ситуацією, він може вільно висловлювати такі погляди».

Читайте також: Twitter заблокував обліковий запис для поширення повідомлень з нового сайту Трампа

Раніше 45-й президент США Дональд Трамп, заблокований в соцмережах, запустив онлайн-платформу "From the Desk of Donald J. Trump"/"З робочого столу Дональда Трампа" для спілкування зі своїми прихильниками.