UA / RU
Підтримати ZN.ua

Twitter назавжди заблокував акаунт Трампа

Це найсерйозніше покарання, яке колись застосовувала компанія.

За неодноразові порушення правил Twitter назавжди заблокував особистий аккаунт президента США Дональда Трампа, повідомляє Bloomberg.

«Після ретельного вивчення останніх твітів від @realDonaldTrump і контексту навколо них ми назавжди заблокували аккаунт через ризик подальшого підбурювання до насильства», - підкреслили представники соцмережі.

Відзначається, що компанія оголосила про заборону через два дні після того, як Трамп був спочатку заблокований в середу за публікацію серії твітів, які вводили в оману щодо результатів президентських виборів та, імовірно, заохочували бунтівників, які напали на Капітолій США. Один з них містив відеозвернення, в якому Трамп висловлює прихильність до повстанців і називає вибори «сфальсифікованими».

Читайте також: Цукерберг заблокував акаунт Дональда Трампа на Facebook

Трамп заявив про готовність 20 січня організовано передати владу обраному президенту Джо Байдену, але при цьому не погодився з підсумками виборів.

6 січня, прихильники Дональда Трампа прорвалися в будівлю Конгресу США у Вашингтоні, де проходило затвердження голосів вибірників.

Facebook і Twitter тимчасово заблокували акаунти Дональда Трампа після того, як той опублікував звернення до своїх прихильників. У ньому він закликав їх розходитися, але при цьому підтримав їхні наміри. Оголошений термін блокування Twitter вже закінчився, проте нових записів в акаунті президента на момент публікації не з'явилося.

Представники Демократичної партії США звернулися до віце-президента Майкла Пенса з проханням посприяти відстороненню президента Дональда Трампа. Про це на своїй сторінці в Твіттер заявив член Палати представників Девід Сісіліні.

Більше про події у Вашингтоні читайте в спецтемі ZN.UA "Протести прихильників Трампа".