UA / RU
Підтримати ZN.ua

Творця Telegram Павла Дурова заарештували в аеропорту Парижа – ЗМІ

Творця месенджера Telegram, мільярдера Павла Дурова заарештували в аеропорту Парижа. Про це повідомляє французький новинний канал LCI.

Як йдеться у повідомленні, підприємця супроводжували його охоронець та жінка.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, Дуров прибув із Азербайджану та був оголошений у федеральний розшук. На нього нібито було виписано французький ордер на обшук, виданий OFMI (Національним управлінням судової поліції) на підставі попереднього розслідування.

Дуров має французьке громадянство, однак останнім часом він уникав поїздок до Європи, тому що припускав, що його можуть заарештувати, повідомив телеканал.

За даними французького телеканалу TF1, ордер щодо засновника Telegram був виписаний через те, що Дуров не співпрацював з французькими силовиками. Це нібито робить його "співучасником незаконного обігу наркотиків, та інших тяжких злочинів".

У французьких об'єктах нерухомості, що належать Дурову, тривають обшуки.

Повідомляється, що слідчі з ONAF (Національного управління по боротьбі з шахрайством при митному департаменті)  взяли Дурова під варту.

Читайте також: Telegram заблокував боти, які українці створили для протидії агресору - ГУР каже, що російські спецслужби вже запустили їхні клони

У неділю йому планують висунути звинувачення  у численних злочинах: у тероризмі, незаконному обігу наркотиків, шахрайстві, відмиванні грошей,  дитячому кримінальному контенті тощо.

"Павло Дуров однозначно опиниться в СІЗО. На своїй платформі він дозволив вчинити незліченну кількість правопорушень і злочинів, і не зробив нічого, щоб стримати їх або співпрацювати з поліцією", - прокоментував TF1/LCI один зі слідчих.

Правоохоронці не мають сумнівів, що після пред'явлення звинувачень Дуров буде утримуватися під вартою. Мільярдер має можливості для втечі, тож навряд чи судді пристануть на домашній арешт.

Курс криптовалюти TON, яка використовується у месенджері, вже впав на 12%.