UA / RU
Підтримати ZN.ua

Творець WWW продав вихідний код мережі

Лот віддали за 5,4 мільйона доларів у вигляді NFT

Британський вчений - людина, яка створила глобальну мережу (World Wide Web) Тім Бернерс-Лі виставив на аукціон Sotheby's і успішно продав оригінальний вихідний код, який і був використаний для створення інтернету. Лот був проданий у вигляді невзаємозамінного активу (NFT), повідомляє Медуза.

Сам аукціонний будинок Sotheby's назвав цю подію як продаж «одного з найбільш історично значущих цифрових артефактів». За вихідний код власник отримав 5,4 мільйона доларів.

На торгах у вигляді одного NFT продали відразу чотири предмети: файл з вихідним кодом і тимчасовими мітками, анімаційне відео з записом коду, лист Бернерса-Лі і цифровий плакат із зображенням коду, який він створив.

Торги проходили з 23 по 30 червня, початкова ставка склала одну тисячу доларів. Як зазначає BBC News, більшу частину останнього дня аукціону максимальна ставка становила 3,5 мільйона доларів, але в останні 15 хвилин надійшло безліч нових пропозицій про покупку. Хто став покупцем вихідного коду World Wide Web, невідомо.

Нагадаємо, що раніше картину "Сплеск" британського художника Девіда Хокні продали за 23,1 мільйона фунтів стерлінгів (30 мільйонів доларів) на торгах, які були влаштовані аукціонним будинком Sotheby's в Лондоні.