UA / RU
Підтримати ZN.ua

Турецькі держслужбовці підтримають страйком протести в Стамбулі

В конфедерацію входять 11 профспілок працівників держсектора, вона налічує 240 тисяч осіб.

Конфедерація профспілок держслужбовців Туреччини проведе "попереджувальний" страйк 4-5 червня в продовження масових протестів у Стамбулі та інших містах країни, що вилилися в зіткнення з поліцією, повідомляє Reuters.

"Державний терор, який був застосований проти масових протестів по всій країні ще раз показав ворожість Партії справедливості і розвитку до демократії", - йдеться в заяві конфедерації профспілок. У конфедерації вже було назначено на 5 червня страйк з вимогами припинити звільнення і зупинити підвищення податків.

В конфедерацію входять 11 профспілок працівників держсектора, вона налічує 240 тисяч людей.

Масові заворушення в Туреччині почалися в п'ятницю, 31 травня, з акцій проти забудови парку "Гези" поруч з площею Таксім. Згодом гасла демонстрантів отримали політичний відтінок, а поліція вступила в протидію з протестувальниками і застосувала спецзасоби. В результаті масових заворушень постраждали, за офіційними даними, 160 поліцейських і 60 протестуючих. Акції солідарності з протестуючими в Стамбулі відбулися у багатьох інших турецьких містах, на багатьох з них звучали гасла з вимогою відставки прем'єр-міністра Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана. Зокрема, протестуючі звинувачували Ердогана і керівну Партію справедливості і розвитку в спробах ісламізації країни. !zn

Читайте також:

МЗС України радить туристам на час забути про відпочинок в Туреччині

Бунт у Стамбулі: Демонстранти будують барикади, в мечеті звозять поранених

В Туреччині другий день тривають протести, поліція розганяє демонстрантів водометами