UA / RU
Підтримати ZN.ua

Турецька поліція застосувала водомети для розгону демонстрантів на площі Таксим

Демонстранти намагалися пройти на площу Таксим, символічний епіцентр протестного руху. Поліція застосовувала водомети та пластикові кулі.

Турецька поліція застосувала водомети та пластикові кулі для розгону демонстрантів у центрі Стамбула. Присутні вимагали відставки прем'єр-міністра Тайіпа Ердогана і висловлювали обурення корупційним скандалом, зачепила політичну еліту країни і навіть сім'ю самого глави уряду.

Демонстранти намагалися пройти на площу Таксим, символічний епіцентр протестного руху. Поліція застосувала спецзасоби і не допустила з'єднання двох маніфестацій.

"Я прийшов сюди, щоб зупинити грабіж і руйнування Туреччини. Я тут, щоб засудити хабарництво і вимагати відправки уряду", - кажуть учасники акцій протесту.

Невдоволення діяльністю помірних ісламістів не перший раз за рік, що виводить на вулиці численних супротивників Ердогана. Але на цей раз масла у вогонь підлив масштабний корупційний скандал. У рамках розслідування було заарештовано понад 50 підозрюваних. У середу прем'єр Ердоган оголосив про перестановки в уряді, змінивши десяти глав відомств. !zn

Читайте також:

Прем'єр Туреччини Ердоган пообіцяв переламати руки своїм супротивникам

Турецька армія відмовилася втручатися в політику

Ердоган оновив свій уряд після корупційного скандалу в Туреччині