UA / RU
Підтримати ZN.ua

Туреччина знову обстріляла позиції курдів у Сирії, повідомляється про десятки загиблих

Анкара продовжує військову операцію "Кіготь-меч", яка розпочалася у ніч з 19 на 20 листопада.

Туреччина продовжує військову операцію по боротьбі з курдами на території Сирії, яку розпочала напередодні. 20 листопада турецька авіація завдала низки ударів по сирійських провінціях Ракка, Хасеке та Алеппо. Внаслідок цього загинула щонайменше 31 особа, повідомляє DW

За інформацією джерела, турецькі повітряні сили завдали по Сирії 25 ракетних ударів. За даними Сирійського центру моніторингу дотримання прав людини (SOHR), внаслідок атак загинули 18 членів очолюваного курдами альянсу “Сирійські демократичні сили”, 12 сирійських військовослужбовців та один журналіст.

Разом із тим,  автономна курдська адміністрація на північному сході Сирії повідомила про 29 загиблих: 11 мирних жителів, 15 військових,  пов’язаних із сирійською армією, двох охоронців і одного курдського бійця. 

Чергові удари по осередках розташування курдів здійснено в рамках військової операції “Кіготь-меч”, про початок якої Анкара оголосила у ніч з 19 на 20 листопада. Її метою є помста забороненій в Туреччині Робітничій партії Курдистану, на яку в адміністрації Ердогана покладають відповідальність за недавні теракти в Стамбулі

Читайте також: У Туреччині затримали людину, яка, ймовірно, заклала бомбу у Стамбулі

Нагадаємо, що cуд в Туреччині наказав узяти під варту 17 підозрюваних у причетності до вибуху в Стамбулі, який стався 13 листопада. Затриманих пов’язують з курдськими угрупованнями, які Анкара вважає терористичними.