UA / RU
Підтримати ZN.ua

Туреччина завдала авіаудару по базі курдів в Іраку, 13 людей загинули

В турецькій армії заявили, що в результаті нальоту були ліквідовані терористи.

Літаки ВПС Туреччини 27 вересня завдали удару по базі курдів на півночі Іраку, в результаті якого загинули 13 курдських бійців, йдеться в повідомленні турецьких збройних сил.

"Під час удару з повітря на півночі Іраку нейтралізовані 13 збройних членів сепаратистської терористичної організації, що готувалися до нападу на об'єкти на території Туреччини", – заявили в армії Туреччини, передає Reuters.

Наголошується, що словом "терористи" турецькі військові зазвичай описують членів збройного крила "Робочої партії Курдистану" (РПК).

РПК була ініціатором повстання на південному сході Туреччині у 1980-х роках, населеного переважно курдами. Також організація має бази для підготовки повстанців на півночі Іраку.

Нагадаємо, що раніше 27 вересня курдська виборча комісія оголосила, що майже 93% учасників референдуму проголосували за незалежність Іракського Курдистану від Іраку.

За її даними, на референдумі 25 вересня в підтримку незалежності від Багдада висловилися 92,73% виборців.

У той же час підсумки плебісциту не мають зобов'язальної сили і покликані лише забезпечити президенту Іракського Курдистану Масуду Барзані мандат для переговорів з центральним урядом в Багдаді та сусідніми державами. Виступаючи з телезверненням, Барзані закликав Багдад і сусідні країни поважати волю курдського народу.

"Ми вступили в нову фазу", - підкреслив він і закликав Багдад до діалогу.