UA / RU
Підтримати ZN.ua

Туреччина та США домовилися активізувати зусилля для припинення вогню між Україною та Росією — ЗМІ

Радники обговорили вторгнення та інші регіональні проблеми.

Як повідомляють турецькі ЗМІ, старші радники президента Туреччини Тайіпа Ердогана та президента США Джо Байдена у понеділок домовилися активізувати зусилля для переговорів між Україною та Росією щодо припинення вогню.

Переговори про припинення вогню між російськими та українськими офіційними особами розпочалися в понеділок на білоруському кордоні, оскільки Росія зіткнулася з економічною ізоляцією, що поглиблюється, через чотири дні після вторгнення в Україну.

У телефонній розмові головний радник Ердогана Ібрагім Калін та радник з національної безпеки США Джейк Салліван обговорили вторгнення та інші регіональні проблеми, йдеться у заяві приватного інформаційного агентства Demiroren (DHA) та інших джерел.

Читайте також: Подоляк прокоментував переговори України та Росії

«Було ухвалено рішення активізувати спільні зусилля для того, щоб мирні переговори, які ведуться між Україною та Російською Федерацією, дали результати та щоб було досягнуто припинення вогню», - йдеться у заяві DHA.

Союзник НАТО Туреччина в неділю назвала російське вторгнення "війною", дозволивши їй реалізувати пункти пакту 1936 року, які обмежать прохід деяких російських судів через турецькі протоки в Чорне море.