UA / RU
Підтримати ZN.ua

Туреччина скасує вимогу ПЛР-тесту з 15 травня для авіапасажирів з України

Всі туристи по прибуттю мають отримати Hes-код, який треба бути пред'являти в усіх громадських містах.

Туреччина скасує вимогу щодо ПЛР-тестів для авіапасажирів з України з 15 травня, повідомляє видання Avianews.com з посиланням на інформацію від турецьких авіаперевізників.

Турецькі авіакомпанії Turkish Airlines і Pegasus Airlines повідомляють, що вимоги щодо ПЛР-тестів, окрім мандрівників з України, також знімуть з авіапасажирів, які вилітають з Гонконгу, Китаю, Тайваню, В'єтнаму, Австралії, Нової Зеландії, Сінгапуру, Таїланду, Південної Кореї, Ізраїлю, Японії, Великої Британії, Латвії, Люксембургу та Естонії.

Влада залишила в силі правило, яке вимагає від пасажирів заповнити спеціальну форму перед вильотом до Туреччини. У ній необхідно вказати свої паспортні дані, рейс і місце проживання в Туреччині. Після заповнення даних система генерує Hes-код, який необхідно пред'являти в готелях, місцях громадського харчування, торгових центрах і транспорті. За допомогою Hes-коду влада контролює, чи мала людина контакт з хворим COVID-19, і якщо це сталося - повідомляють її.

На сьогоднішній день перед посадкою в літак, автобус або корабель пасажир від 6 років, який прямує до Туреччини, повинен буде пред'явити довідку про проходження ПЛР-тесту на коронавірус з негативним результатом, яка підтверджує, що людина не хворіє. Без цієї довідки пасажира не допустять на борт літака.

Читайте також: МОЗ включило Туреччину в червону зону по коронавірусу

Нагадаємо, резидент Туреччини Тайіп Ердоган у понеділок ввів загальнонаціональний карантин з 29 квітня до 17 травня, включно з постійною ізоляцією, закриттям шкіл і обмеженням на поїздки між містами, щоб стримати зростання числа випадків коронавірусу і смертей.

Станом на четвер, 29 квітня у Туреччині всього зафіксовано 4 751 026 випадків випадків ковіду. За минулу добу захворіло ще 40 444 осіб.