UA / RU
Підтримати ZN.ua

Туреччина прийме винищувачі з Саудівської Аравії

Туреччина і Саудівська Аравія домовилися про використання бази Інджирлік в південній провінції Адана.

На турецьку базу Інджирлік в найближчі дні почнуть прибувати винищувачі ВПС Саудівської Аравії, повідомив глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу.

Ер-Ріяд відповідає за забезпечення доставки на базу особового складу та обладнання. Очікується, що літаки відправлять 25 або 26 лютого.

Раніше Туреччина і Саудівська Аравія домовилися про використання бази Інджирлік в південній провінції Адана. Саудівські винищувачі будуть наносити удари по терористичної угруповання "Ісламська держава" в Сирії. Цю базу також використовують інші члени коаліції проти ІД - зокрема, з неї злітають літаки американських ВПС.

Туреччина довгий час не давала дозволу на використання бази для бойових завдань, але восени минулого року пом'якшила свою позицію.Раніше офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова назвала агресією дії Туреччині на кордоні з Сирією.

Раніше В статті "Дзеркала тижня. Україна" зазначалося, що коментуючи інформацію про можливість направлення спецназу Саудівської Аравії в Сирію, М. Чавушоглу сказав, що "Саудівська Аравія відправляє літаки, а якщо настане відповідний час для сухопутної операції, то вони надішлють солдатів". За словами турецького міністра, саудити розмістять бойові літаки турецької авіабазі "Інджирлік", розташованої неподалік від турецько-сирійського кордону.