UA / RU
Підтримати ZN.ua

Туреччина назвала ганебною поведінку Греції щодо біженців

Глава МВС Туреччини Сулейман Сойлу різко розкритикувала рішення Греції блокувати прийняття біженців.

Греція призупинила на місяць розгляд прохань про притулок для біженців з Сирії. Про це повідомляє ресурс АА.

Сойлу назвав рішення влади Греції ганебним і протиправним. Глава відомства нагадав, що Управління Верховного комісара ООН у справах біженців охарактеризувало дії Афін як такі, що суперечать Женевській конвенції "Про статус біженців" і нормам європейського права в галузі міграції і притулку.

"Греція як держава, що входить до Європейського Союзу, має розраховувати, перш за все, на фінансову допомогу з Брюсселя", – цитує видання заяву, оприлюднену від імені офісу Верховного управління по правах біженців ООН.

Організація також зазначає, що на даному моменті варто пам'ятати, що є основною причиною потоку біженців з Сирії та інших частин Близького Сходу.

Відомо, що наразі ЄС відправив своїх представників до Греції та Туреччини. Лідери асоціації заявляють, що Туреччина повинна дотримуватися угоди, укладеної в 2016-му році, яка стосується стримування мігрантів. Тоді, як відомо, ЄС пообіцяв країні дотації, загальна сума яких становить 6 мільярдів євро.

"Поведінка Греції ганебна, а рішення абсолютно протиправно", – заявив Сойлу.

Нагадаємо, в Туреччині сотні мігрантів почали прибувати на кордон з Грецією та Болгарією в п'ятницю після того, як турецький високопосадовець заявив, що Анкара більше не буде дотримуватися угоди з Європейським Союзом, яка діє з 2016 року, і не зупинятиме біженців, які хочуть потрапити до Європи.