UA / RU
Підтримати ZN.ua

Туреччина направила ООН лист про зміну назви своєї країни

Процес зміни назви президент Туреччини почав минулого року.

Туреччина направила генсекретарю ООН Антоніу Гутеррішу лист із проханням зареєструвати назву країни іноземними мовами як Türkiye. Про це у Twitter повідомив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу.

«Процес, який ми розпочали під керівництвом нашого президента Реджепа Таїпа Ердогана для підвищення цінності бренду нашої країни, добігає кінця. У листі, який я сьогодні надіслав генеральному секретарю ООН, ми реєструємо назву нашої країни іноземними мовами в ООН як Türkiye», – йдеться у повідомленні.

Минулого року Ердоган підписав указ про зміну міжнародної назви бренду Туреччини з Turkey на Türkiye. У документі йдеться, що саме така назва найповніше виражає культуру турецького народу. Так, замість бренду Made in Turkey експортна продукція з Туреччини буде надходити під брендом Made in Türkiye.

Читайте також: Безпілотники Bayraktar очолили воєнний експорт Туреччини після війни в Україні

Нагадаємо, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу анонсував візит глави російського МЗС Сєргєя Лаврова 8 червня в Туреччину. Під час зустрічі говоритимуть про відкриття коридорів для вивезення зерна з портів України