UA / RU
Підтримати ZN.ua

Туреччина може увійти в Ізраїль, щоб допомогти палестинцям – Ердоган

При цьому президент Туреччини не уточнював, як це виглядатиме.  

Президент Таїп Ердоган заявив, що Туреччина може увійти до Ізраїлю для допомоги палестинцям. При цьому лідер Туреччини не уточнював, який вид втручання він має на увазі, пише Reuters.

«Ми повинні бути дуже сильними, щоб Ізраїль не міг робити ці речі з Палестиною. Так само, як ми увійшли в Карабах, так само, як ми увійшли в Лівію, ми можемо зробити подібне з ними», – сказав Ердоган на зустрічі своєї правлячої Партії справедливості та розвитку у місті Різе у неділю.

Він додав, що «немає жодних причин», чому Туреччина не могла б піти на такий крок, водночас додав, що для цього Туреччині потрібно бути дуже сильною.

Міністерство закордонних справ Туреччини оприлюднило заяву, в якій заявило, що «ті, хто намагається знищити палестинців, будуть притягнуті до відповідальності, як і нацисти. Людство підтримає палестинців. Ви не зможете знищити палестинців».

Читайте також: Понад 39 тисяч палестинців загинуло в результаті ізраїльської кампанії в Газі — Reuters

У 2020 році Туреччина направила військовий персонал до Лівії на підтримку визнаного ООН уряду національної згоди Лівії.

Водночас Туреччина офіційно заперечувала будь-яку пряму участь у військових операціях в Нагірному Карабасі, але минулого року заявила, що використовує «всі засоби», включаючи військову підготовку та модернізацію, щоб підтримати свого близького союзника Азербайджан.

Раніше повідомлялось, що переговори щодо угоди про припинення вогню у Секторі Гази та звільнення заручників, знаходяться на завершальній стадії – питання обговорювалось під час зустрічі прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу із президентом США Джо Байденом.

Водночас на Близькому сході назріває новий конфлікт за участі Ізраїлю. Тель-Авів попередив Ліван про загрозу «руйнівної війни» після обстрілу стадіону на Голанських висотах, відповідальність за який взяло угрупування «Хезболла».