UA / RU
Підтримати ZN.ua

Туреччина ліквідувала 200 бойовиків "ІД" після вибуху в Стамбулі

Анкара відзвітувала про масовану атаку урядових військ на ісламістські об'єкти на кордоні з Сирією та Іраком.

Турецькі сухопутні війська у відповідь на теракт у Стамбулі близько 500 раз обстріляли об'єкти терористичного угруповання "Ісламська держава" у Сирії та Іраку, в результаті чого загинули майже 200 членів угруповання. Про це на нараді послів Туреччини в Анкарі заявив прем'єр-міністр країни Ахмет Давутоглу, передає Reuters.

"Близько 200 членів ІД, в тому числі і так званих регіональних лідерів, були нейтралізовані за останні 48 годин. Тепер будь-яка загроза, спрямована на Туреччину, буде покарана таким же чином", - заявив Давутоглу.

Він підкреслив, що Анкара при необхідності буде завдавати повітряних ударів по ІД, поки бойовики організації не покинуть прикордонні райони Туреччини.

12 січня в центрі Стамбула на площі Султанахмет пролунав вибух, у результаті якого загинули 10 осіб - всі вони виявилися іноземними туристами, ще 15 людей постраждали. Як заявив президент Туреччини Ердоган, вибух влаштував терорист-смертник, який був членом ІД.

У ході рейду після теракту в Стамбулі на території Туреччини затримали трьох росіян, підозрюваних у зв'язках з ІД. Також співробітники служби безпеки Туреччини затримали 68 осіб за підозрою в зв'язках з терористичним угрупованням "Ісламська держава".