UA / RU
Підтримати ZN.ua

Туреччина готова зробити свій внесок у врегулювання ситуації в Росії – Ердоган

Лідер Туреччини поговорив телефоном з Путіним.

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган провів телефонну розмову з президентом РФ Владіміром Путіним на тлі "маршу справедливості", про який ввечері 23 червня оголосив засновник ПВК "Вагнер" Євгєній Прігожин через нібито обстріл позицій його найманців. Анкара готова сприяти вирішенню ситуації, передали в Управлінні комунікацій глави Туреччини.

Ердоган наголосив, що на тлі збройного заколоту важливо діяти зі збереженням здорового глузду. На його думку, ніхто не має брати на себе відповідальність за події, які виникли на російській території.

"Ми, як Туреччина, готові зробити свій внесок у якомога швидше врегулювання подій у цьому контексті", – йдеться в повідомленні у Twitter.

Читайте також: "Вагнерівці" перевдягаються в цивільне, прямуючи до Москви — "АТЕШ"

Раніше МЗС Ірану прокоментувало дії проти Міноборони, що влаштували бойовики "Вагнера". Там назвали події "інцидентом", який є внутрішньою справою РФ. Схожі слова озвучив лідер Казахстану Касим-Жомарт Токаєв.

За даними російських ЗМІ, у Кремлі не виключають громадянської війни, з ночі в Москві проводяться антитерористичні заходи для посилення безпеки. В управлінні розвідки Великої Британії вважають, що "вагнерівці" майже напевно мають на меті дістатися до Москви.

Сам Прігожин 24 червня заявляв, що його найманці взяли під контроль військові об'єкти в місті Ростов-на-Дону, після чого продовжать просування в бік столиці. Рух техніки ПВК "Вагнер" уже фіксували на території Липецької області та Московської. Повідомлялося також, що держава-агресор збирає сили для перекриття бойовикам дороги в Москву, а літак Путіна залишив столицю