UA / RU
Підтримати ZN.ua

Туреччина анонсувала візит Лаврова для переговорів щодо коридорів для зерна з України

Турецька сторона повідомила про це Дмитра Кулебу

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу анонсував візит глави російського МЗС Сєргєя Лаврова 8 червня в Туреччину. Під час зустрічі будуть говорити про відкриття коридорів для вивезення зерна з портів України. Про це Чавушоглу сказав в інтерв’ю інформаційному агентству Anadolu.

Чувашоглу сказав: «Лавров приїжджає до Туреччини 8 червня. Ми повідомили про це українську сторону. Я сказав міністру закордонних справ Дмитру Кулебі, що ми не хочемо створювати враження, що наші двері завжди відкриті й ми зустрічаємося лише з однією стороною. Він (Лавров - ред.) приїде з військовою делегацією. Ми сядемо з нашим Міністерством національної оборони, військовими та всіма причетними та обговоримо питання того, що технічно потрібно зробити для формування цього безпечного коридору, щоб кораблі заходили й виходили».

За його словами, перешкодами для вивезення українського зерна є міни біля Одеси та страхові санкції проти російських кораблів.

Також Чувашоглу повідомив, що Туреччина співпрацює з ООН з питання відкриття шляхів для вивезення зерна.

«В ООН є пропозиція – створення чотиристоронньої контактної групи, до складу якої входять ООН, Туреччина, Росія та Україна. Ми погодилися з цим… Повного консенсусу з цього питання ще не досягнуто», – сказав він.

Читайте також: Супутник зафіксував, як росіяни завантажують на судна у Севастополі крадене в Україні зерно

Нагадаємо, США і Велика Британія заявили, що не будуть знімати санкції з Росії в обмін на розблокування нею українських портів.