UA / RU
Підтримати ZN.ua

Турборежим: новий уряд Британії готує десятки законопроєктів для якнайшвидшого ухвалення

В планах забезпечити стабільність, прискорити зростання та зробити заможною всю країну.

Новий уряд Велик Британії готує понад 35 законопроектів для офіційного початку парламентського року в середу, пише Reuters. На чолі порядку денного – економічне зростання, повідомили в офісі прем’єр-міністра Кіра Стармера.

Стармер, який на початку цього місяця перервав 14-річне правління консерваторів, привівши до перемоги на виборах Лейбористську партію на виборах, сказав, що його уряд прагне забезпечити стабільність, прискорити зростання та зробити заможною всю країну.

За інформацією Офісу прем’єра, законодавство включатиме законопроект про застосування жорстких нових правил витрачання коштів і посилення ролі незалежного Управління з питань бюджетної відповідальності, що означає, що важливі фінансові оголошення будуть належним чином перевірені.

«Наша робота є терміновою. Не можна втрачати час», — сказав Стармер, який повернувся до Британії після участі в саміті НАТО минулого тижня, де проходила його перша велика міжнародна зустріч як лідера країни.

Читайте також: Медицина, мігранти, Україна і НАТО: новий прем'єр Британії оголосив про пріоритети уряду

«Ми починаємо роботу, висуваючи закони, які нам знадобляться, щоб відновити нашу країну в довгостроковій перспективі, і наша амбітна програма з повним розрахунком витрат є початковим внеском у ці зміни», – йдеться у повідомленні.

За кілька днів після вступу на посаду першої жінки-міністра фінансів країни після виборів Рейчел Рівз оприлюднила плани збільшення житлового будівництва, розблокування інфраструктурних проектів і залучення приватних інвестицій.

Через новий Фонд національного добробуту уряд сподівається залучити приватний капітал у галузі, що зароджуються та розвиваються, щоб підтримати зростання.

Державне відкриття парламенту — це єдина подія, коли три складові частини парламенту — Суверен, Палата лордів і обрана Палата громад — зустрічаються. Помпезність і церемоніальність, як правило, приваблюють великі натовпи та значну телевізійну аудиторію.

Раніше Стармер у своїй промові заявляв, що країна потребує «найбільшого перезавантаження», а його уряд не буде «навантажений доктриною». Він також зазначив, що працювати треба розпочинати «терміново».

Засудження російської агресії й підтримка України – золотий стандарт британської політики. Та чи залишиться Україна серед пріоритетів уряду лейбористів, які здобули гучну перемогу на парламентських виборах у Великій Британії? Адже ліваки – ці прибічники «мирного вирішення української кризи» – залишаються не тільки численним, а й добре організованим крилом Лейбористської партії. Про невидимі суперечності всередині Лейбористської партії, що мають велике значення й для України пише Віктор Константинов у статті «Нова Британія: чого очікувати Україні від лейбористського правління?» на ZN.UA.