UA / RU
Підтримати ZN.ua

Туніс скасував семиденний карантин для організованих туристів

Для поїздки в країну необхідно мати ПЛР-тест.

Міністерство охорони здоров’я Тунісу послаблює карантинні обмеження та знімає 7-денний карантин для іноземних туристів, які подорожують чартерними або регулярними рейсами за лінією туроператора.

"У зв'язку з помітним покращенням епідемічних показників у Тунісі міністерство охорони здоров'я ухвалило рішення пом'якшити умови прийому пасажирів, що прибувають на територію Тунісу, з 16 жовтня. Відвідати республіку без карантину можна у разі пред'явлення ПЛР-тесту або сертифіката вакцинації", - йдеться в повідомленні.

Пасажири-нерезиденти, які прибувають до Тунісу чартерними рейсами або регулярними рейсами у рамках організованих поїздок (турпакет), звільняються від карантину, якщо пред'являють ПЛР-тест, зроблений за 72 години до вильоту, під час реєстрації на рейс в аеропорту.

Від тестування звільняються діти до 12 років.

Тест ПЛР не потрібно здавати вакцинованим  туристам, які завершили вакцинацію не менше ніж за 14 днів до прибуття в Туніс і мають відповідний сертифікат.

Перед поїздкою мандрівники мають заповнити спеціальну декларацію здоров'я.

Мандрівники повинні мати при собі підтвердження бронювання та оплати організованого туру (ваучера), дотримуватися правил організованих груп з моменту прибуття до Тунісу, а саме: розміщення та пересування за межами туристичних об'єктів лише туристичним транспортом.

Читайте також: Ізраїль змінив вимоги для в'їзду в країну іноземцям

Як повідомлялося раніше, Малайзія та Велика Британія  дозволили в'їзд повністю вакцинованим громадянам України без обов'язкового карантину.