UA / RU
Підтримати ZN.ua

Цукерберг заблокував акаунт Дональда Трампа на Facebook

Президент США закликав до насильства.

Заборона на публікації в Facebook і Instagram чинного президента США Дональда Трампа, введена після вторгнення його прихильників в Капітолій, збережеться як мінімум на два тижні

Про це оголосив засновник Facebook Марк Цукерберг.

Він назвав блокування аккаунтів безстроковим і зазначив, що платформа компанії використовувалася для закликів до насильницького повстання.

"Після того, як Конгрес затвердив результати голосування, пріоритетом для всієї країни повинні стати спокій і дотримання встановлених демократичних норм в що залишилися 13 днів і після інавгурації", - написав Цукерберг у Facebook.

Заборону планується зняти по завершенню процесу передачі влади.

Читайте також: Заворушення у Вашингтоні: у судах можуть пред'явити десятки звинувачень

Трамп заявив про готовність 20 січня організовано передати владу обраному президенту Джо Байдену, але при цьому не погодився з підсумками виборів.

6 січня, прихильники Дональда Трампа прорвалися в будівлю Конгресу США у Вашингтоні, де проходило твердження голосів вибірників.

Facebook і Twitter тимчасово заблокували акаунти Дональда Трампа після того, як той опублікував звернення до своїх прихильників. У ньому він закликав їх розходитися, але при цьому підтримав їх наміри. Оголошений термін блокування Twitter вже закінчився, проте нових записів в акаунті президента на момент публікації не з'явилося.

Представники Демократичної партії США звернулися до віце-президента Майклу Пенса з проханням посприяти усуненню президента Дональда Трампа. Про це на своїй сторінці в Твіттер заявив член Палати представників Девід Сісіліні.

Більше про події у Вашингтоні читайте в спецтемі ZN.UA "Протести прихильників Трампа".