UA / RU
Підтримати ZN.ua

Цього тижня Зеленський вперше особисто зустрінеться з президентом Бразилії

Раніше, на саміті G7, вони не змогли зустрітись, що обурило бразильського лідера

Президент України Володимир Зеленський вперше особисто зустрінеться з президентом Бразилії Луїсом Інасіу Лулою да Сілвою, що може владнати непорозуміння після саміту G7, коли президенти не змогли зустрітись. Лула заявив тоді, що Зеленський начебто не з’явився на двосторонню зустріч, а президент України прокоментував це тим, що у обох президентів були свої графіки. 

Зустріч бразильського та українського лідерів має відбутися у середу 20 вересня у Нью-Йорку, де Лула та Зеленський братимуть участь у засіданнях Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй, повідомила CNN із посиланням на прессекретаря бразильського представництва Синтію Рібейро.

Читайте також: Президент Бразилії: Світ повертається до застарілого менталітету Холодної війни

За даними CNN, люди, знайомі з планами Зеленського, раніше говорили, що він має кілька зустрічей з іншими світовими лідерами під час свого перебування в Нью-Йорку. Український президент планує використати особистий виступ на щорічній зустрічі, щоб закликати до більшої підтримки України, яка продовжує бойові дії проти Росії, що окупувала частину українських територій.

Читайте також: Президент Бразилії здав назад: тепер Лула де Сільва "не знає", чи можуть арештувати Путіна під час саміту G20

Нагадаємо, що США почали готувати зустріч Лули та Зеленського ще у серпні. За словами колишнього заступника міністра закордонних справ України Андрія Мельника, який був призначений послом України у Бразилії, «Бразилія може відіграти важливу роль у припиненні російської агресії та досягненні міцного та справедливого миру».