UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ця тема буде домінувати під час наших дебатів – очільник МЗС Чехії про вступ України до НАТО

Зима наближається, і країни НАТО не повинні дозволити Путіну перетворити її на зброю.

Міністр закордонних справ Чеської Республіки Ян Ліпавський перед початком засідання Північноатлантичної ради заявив, що Міністри закордонних справ країн НАТО, розглянуть питання допомоги для України в умовах холодної зими, з огляду на російські масовані ракетні удари по критичній інфраструктурі, а також шукатимуть шляхи для інтеграції України у Північноатлантичний альянс. Про це повідомляє Укрінформ.

«Тема України буде домінувати під час наших дебатів. Ми маємо продемонструвати, що наша рішучість зміцнюється. Нам потрібно зробити все, щоб Україна не замерзла взимку. Зима наближається, і ми не можемо дозволити Путіну перетворити її на зброю», – підкреслив очільник МЗС.

Також міністр додав, що тема майбутнього членство України в НАТО буде обговорюватися під час зустрічі міністрів.

«За визначенням, ми маємо намір обговорити цю тему сьогодні. Сподіваюся, що ми зможемо досягти, принаймні, нового підходу до майбутнього членства України в НАТО, яке я повністю підтримую», – додав Ліпавський.

Читайте також: США підштовхують європейських союзників до більш жорсткої позиції щодо Китаю — FT    

Нагадаємо, раніше під час зустрічі лідерів МЗС країн НАТО, генсек Північноатлантичного альянсу Йєнс Столтенберг заявив, що НАТО не відступить від підтримки України. На думку Столтенберга, Путін програє у війні і на це реагує хвилею ракетних атак на цивільну інфраструктуру