UA / RU
Підтримати ZN.ua

Це рішення прийняли, взявши до увагу реальну силу народу – президентка Грузії

Глава держави прокоментувала відкликання скандального закону про "іноагентів".

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі привітала рішення парламенту відкликати скандального проєкту про "іноагентів", внаслідок якого у Тбілісі почалися масштабні акції протесту. Відповідну заяву вона опублікувала у своєму Twitter.

"Це рішення прийняли, взявши до увагу реальну силу народу, яку продемонстрували на вулицях Тбілісі…  Якщо ми демократична держава, неможливо, щоби уряд і парламент не дослухалися до волі й голосу людей. А позиція народу була чітко продедмонстрована… Це також перша ознака деполяризації, оскільки усі об’єдналися довкола однієї мети, і цю єдність чітко продемонстрували", –  зазначила очільниця Грузії та додала, що пишається усіма, хто вийшов на вулиці висловити свою проєвропейську позицію.

Зурабішвілі закликала "не боятися", попри недовіру до уряду, та пообіцяла ветувати будь-які проєкти, які за суттю суперечать європейському шляху Грузію.

"Уряд не має вносити поляризацію у суспільство, яке знає, чого воно прагне, у якому напрямку рухається і як має рухатися. Я на вашому боці і залишатимусь на вашому боці",  – додала вона.

Читайте також: Грузинська опозиція не планує припиняти акції протесту

Нагадаємо, міністерство внутрішніх справ Грузії заявляло про звільнення всіх затриманих в адміністративному порядку під час акцій у Тбілісі, крім одного протестувальника.