UA / RU
Підтримати ZN.ua

Троє членів команди фільму «Іржа» подали позов проти Алека Болдвіна

Вони переконують, що також постраждали, коли актор і продюсер фільму ненароком застрелив операторку українського походження Галину Гатчинс.

Троє членів знімальної групи фільму «Іржа» подали позов проти голлівудського актора Алека Болдвіна, який також був продюсером фільму і грав у ньому та під час зйомок випадково застрелив операторку українського походження Галину Гатчинс. Вони переконують, що також постраждали від вистрілу, і вимагають компенсації. Про це пише видання USA Today, знайоме з деталями позову.

У позові, поданому у вівторок, оператор Росс Аддієго, костюмер Доран Кертін і ключниця Різ Прайс стверджують, що всі вони стояли поруч із Болдвіном, коли його ревізійний пістолет, у якому була бойова куля, вистрелив у нього в руках на знімальному майданчику. 

Читайте також: Продюсери «Іржі» заплатять штраф у 100 тисяч доларів

Вони запевняють, що отримали «вибухові травми», коли пістолет раптово вистрелив, убивши Галину Гатчинс та поранивши режисера Джоела Соузу, і вимагають відшкодування збитків. 

Галина Гатчинс та члени команди фільму
USA Today

Адвокат Джейкоб Вігіл заявив, що Болдвін неодноразово нехтував питаннями безпеки на знімальному майданчику, «піддаючи небезпеці весь акторський склад і знімальну групу, трагічно вбивши одного і поранивши багатьох інших, включаючи наших клієнтів». 

Читайте також: Звинувачення Болдвіна у вбивстві Гатчинс пом'якшили, скоротивши можливий термін ув'язнення – Reuters

Нагадаємо, у жовтні 2021 року Алек Болдвін під час зйомок фільму «Іржа» випадково застрелив операторку Галину Гатчинс. Пізніше стало відомо, що під підозрою поліції перебувають двоє людей – сам актор та експертка зі зброї.

Місяць тому прокуратура американського штату Нью-Мексико висунула звинувачення в ненавмисному вбивстві проти Алека Болдвіна та зброярки фільму Ханни Гутьєррес-Рід. Їм інкримінують нехтування правилами безпеки, що призвело до трагедії.  Згодом звинувачення пом’якшили і замість щонайменше 5 років ув’язнення Болдвіну та Гутьєррес-Рід загрожує максимум 1,5 року.