UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трасс закликатиме Британію та партнерів надати Україні військові літаки

Сьогодні вона виступить із головно зовнішньополітичною промовою в лондонському Mansion House.

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс під час промови у Лондоні закликатиме союзників передати Україні важке озброєння та винищувачі для збільшення ефективності у боротьбі з Росією, пише ВВС.

У головній зовнішньополітичній промові в лондонському Mansion House Ліз Трасс стверджуватиме, що існуюча архітектура глобальної безпеки, «покликана гарантувати мир і процвітання», зазнала невдачі в Україні, тому Захід «має бути готовим до довготривалої перспективи та подвоїти нашу підтримку» для країни».

Пані Трасс вкаже, що «доля України залишається на волосині» і що Захід «не може бути самовдоволеним».

«Якщо Путіну вдасться захопити Україну, у Європі будуть ще більше нещастя і жахливі наслідки по всьому світу. Ми ніколи не будемо відчувати себе в безпеці», - зазначила вона в середу ввечері.

За її словами заходу потрібно «покопатись в запасах та знайти для України важке озброєння, танки, літаки».

«Заклик Ліз Трасс про надання Україні військових літаків продовжує тенденцію посилення військової підтримки країни. Україна вже отримала безпілотники, артилерію великої дальності, кращі системи протиповітряної оборони. Так чому б не винищувачі? Адже деякі країни уже заявили, що готові надати Україні застарілі МіГ29, хоча побоюються робити це в односторонньому порядку, боячись спровокувати Росію», - пише ВВС.

Пані Трасс уже закликала збільшити витрати на оборону Великобританії та стверджує, що ціль НАТО у 2% ВВП, яку Великобританія досягла минулого року, має бути «підлогою, а не стелею».

Вона також закликатиме НАТО продовжувати свою політику відкритих дверей, яка стверджує, що членство відкрите для «будь-якої іншої європейської держави, яка здатна підтримувати принципи цього договору та робити внесок у безпеку Північноатлантичного регіону».

Минулого тижня Пентагон заявив, що хоча Україна могла отримати запчастини, вона не отримала цілий літак від жодної країни.