UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Нетаньягу досі немає стратегії для побудови кращого Близького Сходу — Bloomberg

Нетаньягу спершу повинен навести лад в Ізраїлі.

Ізраїль прагне кардинально змінити баланс сил на Близькому Сході. Метод може бути військовим, але мета, за словами прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу, полягає у створенні нового регіонального порядку, вільного від впливу Ірану та його маріонеток, від ХАМАСу до "Хезболли" в Лівані та хуситів у Ємені.

Але Нетаньягу досі не визначився з найбільш фундаментальним питанням — стратегією, яка зробить заявлену ним кінцеву мету реалістичною, не кажучи вже про те, що вона може бути досягнута, вважає Марк Чемпіон, колумніст Bloomberg Opinion.

Колумніст вважає, що стратегія є важливим елементом, якого не вистачає у закликах прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу до побудови кращого Близького Сходу. Найбільше це стосується палестинського питання.

Читайте також: Іран готовий докласти зусиль до припинення вогню в Лівані, якщо Ізраїль припинить бомбардування Гази — Аракчі

Чемпіон зазначає, що вирішити цей конфлікт непросто, оскільки проблема існує вже понад 70 років і відповідальність за це лежить на обох сторонах. Однак до тих пір, поки це питання не буде вирішено, жодні військові перемоги не зможуть забезпечити безпечне майбутнє ані для Ізраїлю, ані для його сусідів.

"Щоб досягти безпеки, примирення з арабським світом та ізоляції іранських маріонеток, Нетаньягу повинен навести порядок у своїй країні", — пише колумніст.

Читайте також: Вторгнення Ізраїлю до Лівану ніколи не закінчувалися добре — Politico

Раніше військовий експерт Гаміш де Бреттон-Гордон у газеті The Telegraph зазначив, що в Ізраїлю є чого повчитись, враховуючи те, як Беньямін Нетаньягу завдав удару у відповідь ворогам своєї країни. Уряд Ізраїлю залишається зосередженим на своїй меті: знищити терористів і відновити безпеку вздовж північного кордону з Ліваном. Саме тому Ізраїль вдався до військових та безпекових операцій проти іранських маріонеток протягом останнього року.