UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп звинуватив Twitter у "тіньовому блокуванні" акаунтів політиків-республіканців

Звинувачення Twitter у "прихованому блокуванні" Трамп виклав на загальний огляд на своєму акаунті у Twitter.

Президент США Дональд Трамп несподівано звинуватив популярну соціальну мережу Twitter, яку сам же і використовує у якості інструменту донесення своєї думки до громадськості, у нібито обмеженні переглядів сторінок відомих республіканців за допомогою так званого "тіньового блокування" і пообіцяв провести ретельне розслідування з цього приводу; при цьому він написав цей пост у своєму Twitter.

Озвучивши дане звинувачення, Трамп, тим не менш, не навів жодних доказів своїх слів.

Twitter "SHADOW BANNING" prominent Republicans. Not good. We will look into this discriminatory and illegal practice at once! Many complaints.

- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 26 липня 2018 р.


"Twitter веде приховану блокування видних республіканців. Недобре. Ми негайно вивчимо цю дискримінаційну та незаконну практику", – написав президент США.

Так зване "тіньове", "приховане" або "негласне" блокування включає обмеження видимості користувачів при пошуку, особливо через автоматично заповнюваний пошуковий рядок у інтерфейсі Twitter.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що команда спеціального прокурора Роберта Мюллера, який розслідує справу про ймовірне втручання Росії у президентські вибори в США в 2016 році, почала вивчення акаунта в Twitter президента США Дональда Трампа у пошуках фактів можливої протидії розслідуванню з боку президента.