UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп зустрівся з королевою Єлизаветою II

Поїздка Трампа в Європу, зокрема, до Великої Британії, приурочена до 75-річчя висадки союзних військ в Нормандії в 1944 році.

Королева зустріла американського лідера на ґанку Букінгемського палацу
Королева зустріла американського лідера на ґанку Букінгемського палацу

Президент США Дональд Трамп під час свого триденного державного візиту до Великої Британії зустрівся з королевою Єлизаветою II.

Королева зустріла американського лідера на ґанку Букінгемського палацу. Привітавши Трампа, Єлизавета запросила його до палацу.

Разом з президентом США в гості до британського монарха прибула перша леді США Меланія, дочка президента Іванка Трамп і її чоловік Джаред Кушнер.

Королева Єлизавета II подарувала Трампу видання книги Вінстона Черчілля "Друга світова війна", а також набір з трьох ручок.

Трамп також поспілкувався з королівською родиною, у тому числі з принцом Гаррі і Чарльзом.

Після обіду за участю Трампа, Меланії і королеви, президентська пара попрямує в Вестмінстерське абатство, де Трамп і Меланія покладуть вінки до Могили невідомого солдата. Увечері в понеділок в Букінгемському палаці очікується урочиста вечеря за участю королеви і Дональда Трампа.

На урочистому вечері очікується близько 170 гостей.

Попередня зустріч Трампа і королеви Єлизавети відбулася в липні минулого року і ознаменувалася конфузом. Американський президент порушив протокол, коли під час обходу військ спочатку обігнав королеву, а потім різко зупинився, змусивши її себе обходити.

Державний візит - офіційний візит глави держави, зазвичай він проводиться на запрошення королеви, яка діє за порадою уряду Великої Британії. Такі візити організовується з важливих випадків, це не просто церемоніальні процедури. Держвізіт має політичну мету, в ході зустрічей уряд просуває національні інтереси Великої Британії. Королева виступає в якості офіційного господаря на час візиту гостей, і ті зазвичай зупиняються в Букінгемському палаці або Віндзорському замку. Вона приймає одного або двох глав держав на рік. Відтоді, як Єлизавета стала монархом в 1952 році, вона прийняла лідерів 109 держав.