UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп згоден випробувати вакцину від коронавірусу - Білий дім

У Штатах розробляють зараз шість вакцин.

Прессекретарка Білого дому Кейлі Макенані заявила, що президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп готовий випробувати вакцину від коронавірусу.

«Президент вже говорив, що буде щасливий стати й першою в країні людиною, яка зробить цю вакцину, і останнім, в залежності від того, як буде краще для американського народу. Він вважає, що це буде безпечна і ефективна вакцина, і він безумовно згоден випробувати її», - сказала Макенані.

За її словами, в Штатах розробляють шість вакцин. На даний момент тільки дві з них проходять третю стадію клінічних випробувань.

США мають на меті отримати близько 100 млн доз вакцини до кінця 2020 року.

Читайте також: Американська вакцина від коронавірусу може бути готова в жовтні -Трамп

Раніше президент США Дональд Трамп заявив про те, що вакцина від коронавірусу COVID-19 стане доступною в США набагато раніше, ніж наприкінці 2020 року. Він вважає, що першими, швидше за все, свої вакцини представлять компаній Pfizer і Johnson & Johnson.

Також Трамп не раз згадував розробки компаній Moderna і AstraZeneca. Він упевнений, що компанії "справляються дуже добре" з розробкою вакцини проти ковіда.

Президент США не виключає, що вакцина буде готова до президентських виборів, запланованих на 3 листопада.

За минулу добу в США зареєстрували майже 39 тисяч нових випадків зараження. Всього в країні на COVID-19 захворіли понад 6,8 мільйона чоловік. Країна залишається лідером за кількістю заражених і померлих.