UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп заявив про загальне бажання призначити його дочку постпредом США при ООН

Глава Білого дому вважає, що Іванка Трамп стала би хорошим постпредом.

Президент США Дональд Трамп заявив про те, що всі хочуть, щоб його дочка і радник Іванка була призначена постійним представником Сполучених Штатів при Організації Об'єднаних Націй, однак зазначив, що в його Адміністрації є багато людей, які хотіли б зайняти пост Ніккі Гейлі, яка подала у відставку минулого тижня.

"Так приємно, що всі хочуть, щоб Іванка Трамп стала новим послом в Організації Об'єднаних Націй. Вона була б неймовірною, але я вже чую вигуки про кумівство! У нас є чудові люди, які хочуть працювати", - написав Трамп в Twitter.

Нагадаємо, 9 жовтня постійний представник Сполучених Штатів при ООН Ніккі Гейлі подала у відставку. Колишній губернатор штату Південна Кароліна Хейлі пробула 29-им постпредом США при ООН з 27 січня минулого року. Тоді ж Трамп заявив, що розгляне кандидатуру своєї колишньої радниці Діни Пауелл при призначенні нового постійного представника країни при ООН; при цьому він зазначив, що у виборі нового постпреда йому надасть допомогу Хейлі. Заодно президент спростував чутки, що готує на це місце свою доньку Іванку.

Іванка Трамп призначили радником президента в березні 2017 року. Згідно з її публічній сторінці у Facebook, Іванка фокусується на створенні робочих місць, розширення економічних можливостей, розвитку робочої сили та підприємництво".

Її роль не була чітко визначена, хоча вона проявила інтерес до сімейної справи і була помічена в дискусіях про податкової системі. Вона брала участь у саміті жінок W-20 в квітні 2017 року і очолила делегацію США в Індії в підтримку жіночого підприємництва.