UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп заявив про відсутність передумов для обговорення санкцій проти Росії

У той же час, президент США сподівається на конструктивну співпрацю між країнами.

Президент США Дональд Трамп запевнив, що не обговорював санкції проти Росії з президентом РФ Володимиром Путіним під час зустрічі на саміті "Великої двадцятки".

"Санкції не обговорювалися на моїй зустрічі з президентом Путіним. Нічого не буде зроблено, поки не будуть вирішені проблеми України та Сирії", - написав Трамп на своїй сторінці в Twitter у неділю, 9 липня.

У той же час, він висловив упевненість в можливості конструктивної співпраці між США та РФ.

"Ми погодили припинення вогню в зонах безпеки в Сирії, яке збереже життя. Настав час рухатися вперед для конструктивного співробітництва з Росією", – додав Трамп.

Нагадаємо, 7 липня на саміті G20 в Гамбурзі відбулася зустріч президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна. Спочатку планувалося, що переговори займуть 35 хвилин, але вони тривали 2,5 години, через що Путін запізнився на зустріч із прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе.

За результатами зустрічі було досягнуто домовленості про введення режиму припинення вогню у Сирії, проведенні візиту спецпредставника США по Україні Курта Волкера до Москви, а також про створення спільної групи з кібербезпеки.