UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп запропонував скасувати візову лотерею Green Card

Замість лотереї Трамп запропонував запровадити змагальний процес між мігрантами.

Президент США Дональд Трамп представив новий законопроект, який пропонує відмовитися від електронної лотереї Green Card, за якою мігранти можуть отримати посвідку на проживання в США, повідомляє прес-служба Білого дому.

"Законопроект RAISE скасовує застарілу систему диверсифікаційної візової лотереї, яка служить сумнівним економічним і гуманітарним інтересам", - йдеться в заяві.

Наголошується, що в підготовці законопроекту Трампу допомагали сенатори Девід Пердью і Том Коттон.

За словами Трампа, законопроект пропонує замість лотереї Green Card запровадити змагальний процес, у якому більше шансів отримати вид на проживання матимуть мігранти, які говорять на англійській мові, які можуть фінансово забезпечити себе і свою сім'ю і володіють професійними навичками, необхідними для американської економіки.

Програма "Імміграція за програмою віз для іммігрантів різних національностей" (Diversity Visa) діє в США з 1990 року. Щорічно визначаються 50 тисяч переможців лотереї Green Card, які отримують вид на проживання і дозвіл на роботу в США. У лотереї беруть участь країни з низьким рівнем імміграції до США.

Нагадаємо, що раніше президент США Дональд Трамп підписав новий указ, який переглядає офіційну процедуру надання статусу біженця.