UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп заявив про створення гіперзвукової зброї в Росії

Але додав, що просто "президент Сі і президент Путін, і всі інші заздрять нам".

Виступаючи перед своїми прихильниками в штаті Міннесота, президент Сполучених Штатів Дональд Трамп розповів, що в РФ створили гіперзвукову зброю, викравши інформацію про неї у попередньої американської адміністрації на чолі з Бараком Обамою, передає "Інтерфакс".

"У нас є супер-пупер ракета. Я називаю її супер-пупер, бо вона в п'ять разів швидше, ніж звичайні ракети. Але Росія отримала цю інформацію в адміністрації Обами, вона викрала її, і створила свою ракету. Але зараз у нас є така, яка набагато, набагато швидше ", - сказав Трамп, виступаючи перед своїми прихильниками в штаті Міннесота.

Він повторив свої попередні заяви про те, що США створили "наймогутнішу зброю".

"І це правда. Ми володіємо таким сучасним зброєю, що президент Сі і президент Путін, і всі інші заздрять нам", - сказав Трамп.

Він додав, що "вони не знають, що конкретно у нас є, але знають, що це щось таке, про що вони раніше навіть не чули".

Читайте також: Ракета-носій Falcon 9 компанії SpaceX Ілона Маска вивела на орбіту військовий супутник зв'язку Південної Кореї: трансляція

Раніше повідомлялося, що відносини між США і Китаєм вступають в небезпечний період. Адміністрація президента США Дональда Трампа заявляє про те, що хоче заборонити популярне в США додаток для короткометражних відео TikTok, оскільки материнська компанія TikTok - ByteDance, є китайської. Вашингтон стурбований тим, що особисті дані мільйонів американців, які використовують цю програму, можуть бути незаконно використані Китаєм. Деякі вважають такі побоювання американської влади перебільшенням, однак, можливо, така «загроза» реальна